Bezlepkový pita chlieb
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Poznáte pita chlieb? Úžasný dutý chlieb, ktorý naplníte podľa svojho gusta a upiecť ho zvládnu aj úplní začiatočníci!
Suroviny:
- 375 g Bread mix dark Liana
- 1,5 lyžičky soľ
- 230 ml teplá voda
- 1 lyžička cukor
- 15 g čerstvé droždie
- 1 lyžica olej
Postup:
1. V 150 ml vode zmiešame cukor a droždie. Do mixéra dáme Bread mix dark, soľ, zmes z droždia, zvyšok vody a olej. Vypracujeme cesto a preložíme ho do misky. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
2. Cesto rozdelíme na časti, ktoré odvážime na 75 g a urobíme guľky.
3. Rozvaľkáme na placky a uložíme na plech vysypaný zmesou Bread mix dark.
4. Znova zakryjeme vlhkou utierkou a necháme 20 minút podkysnúť.
5. Zohrejeme ťažší plech a uložíme placky. Pečieme pri teplote 220°C cca 10 minút.
6. Zabalíme do vlhkej utierky, aby vychladli. Okraje prerežeme a naplníme podľa chuti.
Pridal(a): Michaela66