pridané 25.3.2024 o 10:01 prečítané 268x

Bezlepkový osúch

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Dnešný recept isto poteší všetkých priaznivcov domáceho chleba a pečiva. Napiekli sme si totiž úžasne voňavý bezlepkový osúch. Výborne sa hodí k šalátom, pečenému mäsu alebo len tak zajedať si s nejakým dobrým dipom. Čo poviete, vyskúšate?

Suroviny:

  • 200 g
  • Promix Forte múka bezgluténová
  • 1/2 bal.
  • droždie sušené
  • 1/2 ČL
  • ocot
  • 1/2 ČL
  • soľ
  • 25 ml (+ na potretie cesta)
  • olej olivový
  • 160 ml vlažná
  • voda
  • Na potretie:
  • 1 ks
  • vajce
  • Na posypanie:
  • soľ hrubozrnná
  • Na ozdobu:
  • (lístky)
  • rozmarín

Postup:

Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a hnetením vypracujeme cesto. Trvá to aj 10 minút. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok.

Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 bochníčky, každý z nich premiesime na pomúčenej pracovnej doske a vytvarujeme ich do oválov.
Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté ešte asi 10 minút podkysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme hrubozrnnou soľou. Povrch cesta môžeme ozdobne narezať ostrým nožíkom.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút, kým sa cesto nesfarbí dozlatova. Pred podávaním ozdobíme lístkami rozmarínu.

Tip: Osúch môžeme potrieť aj olivovým olejom zmiešaným s cesnakom.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.