pridané 22.7.2019 o 14:27 prečítané 9936x

Bezlepkový írsky chlieb bez droždia a kvásku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Rýchla príprava bez kysnutia, droždia alebo kvásku. Jediným kypridlom je sóda bikarbóna. Pridaný jogurt spravil chlieb jemnejší a to aj na nasledujúci deň.

Suroviny:

  • 300 g Bread mix white Liana
  • 280 g biely tučný jogurt (hustý)
  • 100 ml voda
  • 3/4 KL soľ
  • 1 KL Sóda bikarbóna Liana
  • 1 KL trstinový cukor
  • 1 PL slnečnicové semienka

Postup:

Suroviny spolu zmiešame v miske vareškou do kompaktného cesta. Necháme ho odpočívať. Rúru vyhrejeme na 200°C aj s plechom na záparu, ktorý umiestnime na dno rúry. Plech alebo antikorovú misku vystelieme papierom na pečenie. Mokrými rukami vytvarujeme bochník a prenesieme ho na papier na pečenie. Mokrou plastovou vareškou bochník uhladíme, postriekame vodu, vrch chleba narežeme a vložíme do rúry. Do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Takto pečieme 10 minút, potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vyberieme a pečieme 35 - 40 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.