Bezlepkový írsky chlieb bez droždia a kvásku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Rýchla príprava bez kysnutia, droždia alebo kvásku. Jediným kypridlom je sóda bikarbóna. Pridaný jogurt spravil chlieb jemnejší a to aj na nasledujúci deň.
Suroviny:
- 300 g Bread mix white Liana
- 280 g biely tučný jogurt (hustý)
- 100 ml voda
- 3/4 KL soľ
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL trstinový cukor
- 1 PL slnečnicové semienka
Postup:
Suroviny spolu zmiešame v miske vareškou do kompaktného cesta. Necháme ho odpočívať. Rúru vyhrejeme na 200°C aj s plechom na záparu, ktorý umiestnime na dno rúry. Plech alebo antikorovú misku vystelieme papierom na pečenie. Mokrými rukami vytvarujeme bochník a prenesieme ho na papier na pečenie. Mokrou plastovou vareškou bochník uhladíme, postriekame vodu, vrch chleba narežeme a vložíme do rúry. Do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Takto pečieme 10 minút, potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vyberieme a pečieme 35 - 40 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
Pridal(a): Michaela66