pridané 25.10.2018 o 09:40 prečítané 1450x
Bezlepkový francúzsky chlieb
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
K nemu pripraviť čerstvý zeleninový šalát a o večeru máte postarané.
Suroviny:
- 450 g Bread mix white Liana
- 1,5 lyžičky soľ
- 1 lyžička cukor
- 20 g čerstvé droždie
- 320 ml vlažná voda
Postup:
1. Zo všetkých surovín spracujeme mixérom kysnuté cesto, ktoré necháme nakysnúť 40 minút.
2. Cesto stočíme a rozdelíme na polovicu.
3. Obidve časti rozvaľkáme a stočíme ako roládu.
4. Preložíme na plech a urobíme zopár šikmých zárezov.
5. Cesto potrieme olejom a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
6. Pečieme pri teplote 200°C cca 35 minút.
7. Upečené preložíme na mriežku, potrieme vodou a necháme vychladnúť.
Pridal(a): Michaela66