pridané 25.10.2018 o 09:40 prečítané 1450x

Bezlepkový francúzsky chlieb

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

ľahká

K nemu pripraviť čerstvý zeleninový šalát a o večeru máte postarané.

Suroviny:

  • 450 g Bread mix white Liana
  • 1,5 lyžičky soľ
  • 1 lyžička cukor
  • 20 g čerstvé droždie
  • 320 ml vlažná voda

Postup:

1. Zo všetkých surovín spracujeme mixérom kysnuté cesto, ktoré necháme nakysnúť 40 minút.
2. Cesto stočíme a rozdelíme na polovicu.
3. Obidve časti rozvaľkáme a stočíme ako roládu.
4. Preložíme na plech a urobíme zopár šikmých zárezov.
5. Cesto potrieme olejom a necháme ešte 20 minút podkysnúť.
6. Pečieme pri teplote 200°C cca 35 minút.
7. Upečené preložíme na mriežku, potrieme vodou a necháme vychladnúť.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.