pridané 6.4.2008 o 15:30 prečítané 4436x
Bezlepkový chlieb

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 600g mix B
- 250g uvarených popučených zemiakov
- 2 lyžičky soli
- 2 kocky droždia/FALA/
- 30g masla
- voda-asi 3 dcl-podľa potreby
Postup:
V miske zmiešame mukú, uvarené a popučené zemiaky/ešte teplé-nie však horúce, aby rýchlejše kyslo/, soĺ, rozpustené maslo 2 kocky droždia a vodu podľa potreby. Všetko vymieśame elektrickým šľahačom do tuhšej masy a dáme do vymasteného oválneho pekáča lebo do misky z jenského skla a pečieme asi hodinu pri teplote 230st.Nakoniec dáme ešte zapiecť/pustíme ventilátor v elektr.rúre/ aby mal kôrku.
Pridal(a): lucika