pridané 2.2.2010 o 22:23 prečítané 3352x
Bezlepkový chlieb Bevit
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Pre začínajúcich celiatikov staršieho veku: tento recept v trochu inej podobe, ba ešte lepšie recepty na chlieb nájdete v knihe od: Alica Shervoodová
Kuchárka pre alergikov
Suroviny:
- 300g MIX B múky
- 100g pohánkovej múky
- 400ml vody izbovej teploty
- 1 vajce
- 45g masti
- 1 ČL práškového cukru
- 1 ČL soli
- 2 ČL citrónovej šťavy
- 2 PL guárovej gumy
- sušené droždie
Postup:
Do nádoby z automatickej pekárničky nalejete vodu. Do vody pridáte roztopenú masť v izbovej teplote, rozšlahané vajce a citrónovu šťavu. Do takto pripravenej tekutiny vsypete prvú polovicu zmiešanej múky, cukor, soľ, gumu a druhú polovicu muky. Povrch posypete droždím.
Pridal(a): Elena