bezlepkový chlebík a CUKETA
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
vyskúšajte to! 3 roky držím bezlepkovú diétu a s upečním dobrého chleba som sa vždy natrápila a niekoľko som ich už vyhodila, až raz som si do cesta postrúhala cuketu, chlieb sa mi odvtedy vždy vydarí, je výborný, na zimu si ju vždy zmrazím a v lete je najlepšia, v pohode si ju aj kúpite. Chlebík budete mať konečne bublinkový a nie ťažký múkový.
Suroviny:
- 1kg múky(pol hnedej, pol bielej)
- veľa kmínu
- soľ
- 1 sáčok slnečnicových semienok
- 3 lyžice bravčovej masti (darí sa mi s ňou lepšie ako s olejom)
- guarovú gumu
- zvlášť do taniera si nastrúham 1 väčšiu cuketu alebo 2 menšie
Postup:
Cuketu pokvapkám octom + pripravím si kvások, všetko spolu spracujem, prilievam vodu, nechám kysnúť vyše hodiny, cesto je blatové, ale nemusíte sa báť, cesto prenesiem do olivovým olejom potretej formy (olej spraví dobrú kôrku), nechám ešte kysnúť 45 min. a pečiem v predhriatej rúre 50 min. na 220 °C, potom znížim na 180°C a dopekám 20 min. Nech sa vám darí...
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: miri
Pridal(a): zuzanab
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- SaDell
- pridané:
- 20:33 25.12.2016
Dobry den, prosim Vas, aku muku pouzivate?