Bezlepkové medovníčky od Sisters Bakery
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Výborné medovníčky z kukuričnej a ryžovej múky, rozvoňajú vám vaše bývanie vianocami :-).
Suroviny:
- 400 g múky (kombinovali sme 250 g kukuričnej polohrubej a 150 g ryžovej)
- 150 g práškového cukru
- 60 g rastlinného tuku do cesta
- 2 celé vajcia
- 100 g medu
- 1 ČL mletých klinčekov
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL sódy bikarbóny
- Orechy, slnečnicové semiačka na ozdobenie
Postup:
V mise premiešame suché ingrediencie (múku, cukor, sódu bikarbónu, škoricu a klinčeky.
Pridáme zmäknutý tuk, med a rozšľahané vajcia a vypracujeme tuhé cesto. Ak sa lepí, namúčime si ryžovou múkou ruky, do cesta sa snažíme nepridávať múku, aby medovníčky nestuhli.
Vypracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ideálne cez noc v chladničke.
Na druhý deň ho na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme medovníčky rôznych tvarov a ozdobíme ich orechom alebo semiačkami.
Pečieme ich v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 10 minút. Čas aj dĺžka pečenia závisí od veľkosti a hrúbky medovníkov. My sme robili menšie medovníčky o hrúbke asi pol cm.
Pridal(a): Sisters Bakery