pridané 1.2.2023 o 14:02 prečítané 214x

Bezlepkové makovky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

priemerná

Aj vy si radi vychutnáte na raňajky čerstvé krehké pečivo? Či slané či sladké, s teplým čajom alebo kávou hneď z rána urobí dobrú náladu. A preto by ste mali vyskúšať náš recept na bezlepkové makovky, ktorý sme pripravili z našej špeciálnej zmesi Promix Alfa. Je obohatená o minerálny komplex z morských rias a určená predovšetkým na kysnuté cestá. S pridaním tvarohu sa vám určite podarí vykúzliť tieto voňavé makové rožteky. Dobrú chuť.

Suroviny:

  • 350 g Promix Alfa
  • 200 ml vody
  • 150 g jemného tvarohu
  • 2 PL oleja
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1/2 kocky droždia (20 g)
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL kypriaceho prášku
  • 3 žĺtky
  • Na potretie:
  • 1 vajce
  • 1 PL mlieka
  • celý mak

Postup:

Suché prísady premiešame, na ne nalejeme teplú vodu, v ktorej sme
rozmiešali droždie. Potom pridáme tvaroh, olej, žĺtky a mixérom
miesime asi 10 minút. Vymiesené cesto pokropíme vodou, prikryjeme
fóliou a necháme vykysnúť.

Z vykysnutého cesta spravíme 6-8
bochníčkov, tie na pomúčenej
doske rozvaľkáme na ovály. Ak je
cesto príliš lepkavé, jemne ho
pomúčime. Každý ovál zrolujeme,
vytvarujeme rožteky a na plechu
s papierom ich necháme prikryté
fóliou podkysnúť.
Rúru rozohrejeme na 190°C, rožteky
potrieme vajcom s mliekom,
posypeme makom a pečieme
asi 25-30 minút do zlatohneda.
Najlepšie chutia čerstvé.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.