Bezlepkové kváskové (tmavé) bagetky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Bagetky chutia ako z bagetérie. Kôrka je chrumkavá, stred je vláčny ..
Suroviny:
- 1. deň suroviny na rozkvas:
- 200 g Bread mix dark
- 380-400 ml vlažná voda
- 2-3 PL kvások (recept na kvások na stránke www.lianasro.sk)
- 2. deň suroviny:
- 230-250 g Bread mix dark
- 3 PL olej
- 1 KL soľ
- ľanové semienka, slnečnicové semienka, sézamové semienka...
Postup:
1. deň rozkvas:
Všetky suroviny z 1. dňa zmiešame, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa 15-20 hodín.
2. deň:
Do rozkvasu z prvého dňa postupne primiešame elektrickým hnetačom suroviny z druhého dňa. Nakoniec primiešame zmes semien. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 2 hodiny. Následne spracujeme bagety, uložíme ich na plech na bagety, prikryjeme fóliou a necháme ešte cca 1 h podkysnúť. Pred pečením bagety potrieme zmesou vody a oleja. Narežeme, posypeme semienkami. Pečieme pri teplote 200 st 20-30 minút. Ihneď po upečení pokropíme vodou a na mriežke prikryté utierkou necháme dobre vychladnúť.
Pridal(a): Michaela66