Bezlepkové jablkové guľky z dvoch surovín
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Aj vy patríte medzi ľudí, ktorí neodmietnu na obed teplý sladký pokrm? My veru áno. Ovocných guliek sme sa už niečo napripravovali, ale tieto vás očaria svojou jednoduchosťou. Na ich prípravu vám stačia iba dve suroviny - jablká a naša bezlepková krupica. To má isto po ruke doma každý z vás, čo žije bez lepku. My sme si ich posypali tvarohom, orechmi a poliali medom - neodolateľná kombinácia. Vyskúšajte si ju dnes aj vy.
Suroviny:
- Potrebujeme:
- 3 jablká
- 150 g Novalim Krupice bezgluténovej + na obalenie
- Na posypanie:
- Tvaroh hrudkovitý
- Nasekané vlašské orechy
- Roztopené maslo na poliatie
- Med, javorový sirup alebo cukor
- Mletá škorica
Postup:
Jablká umyjeme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame do väčšej misky (v nastrúhanom stave by mala byť hmotnosť jabĺk aspoň 350 g). Pridáme k nim krupicu a dobre spolu premiešame. Prikryjeme a dáme do chladničky na hodinu odležať (krupica pekne nasiakne šťavu z jabĺk a vytvorí sa kompaktná hmota).
Po odležaní vyberieme z chladu a tvarujeme guľky s priemerom približne 5-7 cm, ktoré ešte obalíme v krupici. Hotové vhodíme do vriacej vody a krátko povaríme (varíme max. 4 minúty, inak sa môžu rozvariť). Vyberieme z vody a necháme odkvapkať.
Podávame posypané tvarohom, škoricou, nasekanými vlašskými orechami a preliate trochou roztopeného masla. Osladiť môžeme medom, sirupom alebo cukrom.
Pridal(a): NovalimSK