Bezlepkové bagetky s lososovou penou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Máte chuť na čerstvé bezlepkové bagetky? Podľa nášho receptu si ich môžete upiecť u vás doma a na prilepšenie pridávame ešte jeden recept na nadýchanú lososovú penu, ktorá sa k tým bagetkám super hodí. Nech sa páči, vyskúšajte náš recept.
Suroviny:
- Na cesto:
- 285 g Promix Alfa
- 40 g tapiokového škrobu
- 180 g uvarených a nastrúhaných zemiakov
- 5 g kypriaceho prášku bez lepku
- 6 g sušeného droždia
- 5 g soli
- 2 žĺtka
- 290 ml teplej vody
- 1 ČL agávového sirupu
- 1 PL rastlinného oleja + na vymastenie formy
- 1 PL bieleho jogurtu
- Na lososovú penu:
- 50 g masla
- 3 PL kyslej smotany
- 100 g syru typu Lučina
- 50 g údeného lososa
- 1 ČL dijonskej horčice
- 1 ČL čerstvého alebo sušeného kôpru
- Štipka soli
- Čierne mleté korenie
- Na ozdobu: lístky mladej žeruchy, plátky reďkovky
Postup:
Na bezlepkové bagetky vo väčšej mise zmiešame spolu varechou všetky suché prísady na cesto. Do vody dáme žĺtka, agávový sirup a metličkou rozmiešame. Pridáme k suchým prísadám aj s olejom a jogurtom. Hnetačom vypracujeme polotuhé cesto, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 90-120 minút. Po vykysnutí cesto premiešame varechou a rozdelíme do vymastených foriem na bagetky. Cesto vo forme uhladíme kartou a necháme ešte vo forme podkysnúť 20 minút. Dáme piecť do rúry v parnom režime na 230°C. Pečieme približne 25-30 minút do zlatista.
Medzitým si pripravíme lososovú penu. Zmäknuté maslo, syr, smotanu, horčicu a údeného lososa rozmixujeme ponorným mixérom na hladkú penu. Pridáme kôpor, osolíme len podľa chuti (údený losos je dosť slaný) a okoreníme. Upečené bagetky necháme vychladnúť, potom nakrájame na kolieska a cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou nanášame lososovú penu. Bezlepkové bagetky ozdobíme plátkami reďkovky a lístkami mladej žeruchy.
Pridal(a): NovalimSK