Bezlepková vianočka
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
najlepšia vianočka
Suroviny:
- 750g muky MIX B
- 120g cukru
- 1 kávová lyžička soli
- 125g masla alebo Hery
- 3 žltky
- 10g sušeného droždia
- 400-450ml mlieka
- hrsť hrozienok a mandlí
- horká čokoláda
Postup:
Do pekárničky dáme múku, soľ, žĺtky, a roztopenú Heru(nie veľmi horúcu), cukor, droždie a mlieko. Zapneme program príprava cesta. Po skončení programu si cesto vyklopíme na dosku a zapracujeme do cesta hrozienka a mandle. Zapletieme vianočky, to cesto vystačí na 2 vianočky.Dáme piecť na papieri na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžme ozdobiť kúskami čokolády a mandľami. pečieme pri 150°C asi 45min.
Pridal(a): kesselovaj
Diskusia k receptu (5)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Zajka1
- pridané:
- 08:18 22.3.2013
Stačí na toto množstvo múky len 10 g sušeného droždia? Vianočku zapletiete mokrými rukami? Nelepí sa cesto? Ďakujem
-
-
napísal:
- používateľ:
- kesselovaj
- pridané:
- 19:54 26.3.2013
áno 10g stačí, je to jedno balenie,to cesto sa nelepí, dobre sa sním pracuje.
-
-
napísal:
- používateľ:
- Zajka1
- pridané:
- 20:04 27.3.2013
Ďakujem, vyskúšam
-
-
napísal:
- používateľ:
- kesselovaj
- pridané:
- 20:17 2.4.2013
napíšte či sa vydarila :-)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Janka115
- pridané:
- 14:13 26.4.2013
ja peciem vianocku podla: http://www.nebickovpapulke.sk/recept/vianocka. Pouzivam Schär Mix C, nahradu mlieka - bud sojove, sezamove alebo mandlove a miesto masla Alsan Bio alebo Alsan S.