pridané 9.10.2018 o 14:55 prečítané 2187x

Bezlepková vianočka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Nadýchaná vianočka s príjemnou vanilkovou chuťou.

Suroviny:

  • 350 g Bakery mix Liana
  • 80 g cukor
  • 1 ks Vanilínový cukor Liana
  • 1 lyžička Citrónová poleva Liana
  • 70 g maslo
  • 2 ks žĺtky
  • 20 g droždie
  • 300 ml mlieko
  • štipka soli
  • hrozienka, mandle plátky

Postup:

1. Pripravíme si kvások z mlieka, cukru, a droždia.
2. Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások, maslo, žĺtky, citrónovú polevu, vanilínový cukor a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme hladké cesto, pridáme hrsť namočených hrozienok a necháme podkysnúť cca 30 minút.
3. Rozdelíme na 3 časti, každú rozgúľame do dĺžky a zapletieme. Necháme na plechu ešte cca 30-45 minút podkysnúť.
4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami a pečieme najprv 10 minút pri teplote 200°C, následne teplotu znížime na 180°C a ešte 20 minút dopečieme.

Tip: Ak je už povrch počas pečenia dostatočne hnedý môžeme vianočku prekryť papierom na pečenie.

Ak nemáte citrónovú polevu Liana môžete ju nahradiť citrónovou šťavou alebo kôrou.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.