Bezlepková vianočka
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Nadýchaná vianočka s príjemnou vanilkovou chuťou.
Suroviny:
- 350 g Bakery mix Liana
- 80 g cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 1 lyžička Citrónová poleva Liana
- 70 g maslo
- 2 ks žĺtky
- 20 g droždie
- 300 ml mlieko
- štipka soli
- hrozienka, mandle plátky
Postup:
1. Pripravíme si kvások z mlieka, cukru, a droždia.
2. Do misky dáme zmes Bakery mix, pripravený kvások, maslo, žĺtky, citrónovú polevu, vanilínový cukor a ideálne za pomoci kuchynského robota s hnetacou metličkou vypracujeme hladké cesto, pridáme hrsť namočených hrozienok a necháme podkysnúť cca 30 minút.
3. Rozdelíme na 3 časti, každú rozgúľame do dĺžky a zapletieme. Necháme na plechu ešte cca 30-45 minút podkysnúť.
4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľami a pečieme najprv 10 minút pri teplote 200°C, následne teplotu znížime na 180°C a ešte 20 minút dopečieme.
Tip: Ak je už povrch počas pečenia dostatočne hnedý môžeme vianočku prekryť papierom na pečenie.
Ak nemáte citrónovú polevu Liana môžete ju nahradiť citrónovou šťavou alebo kôrou.
Pridal(a): Michaela66