Bezlepková anglická krémeška
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ideálna ku čaju o 17 :))
Suroviny:
- Suroviny na cesto:
- 450 g Cake mix Liana
- 100 g práškový cukor
- 100 g rastlinný tuk
- 3 vajcia
- 2 kávové lyžičky Salajka - jelenia soľ Liana
- 100 ml mlieko
- Suroviny na plnku:
- 500 ml mlieko
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 1 vajce
- 120 g kryštálový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 250 g maslo
- 50 g práškový cukor
- Suroviny na polevu:
- 100 g čokoláda 70% Liana
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 50 g maslo
- Dodatky: 2 banány
Postup:
1. Do misky nasypeme Cake mix Liana, cukor, Salajku Liana, rastlinný tuk, vajcia a mlieko. Z uvedených surovín vypracujeme ručne cesto a rozdelíme ho na 3 časti.
2. Na papieri na pečenie vyvaľkáme 3 cestá vo veľkosti plechu.
3. Dáme piecť na opačnú stranu plechu (28 x 38 cm) pri 180°C 10 minút.
4. Na vychladnutý prvý plát natrieme plnku, ktorú si rozdelíme na polovicu a poukladáme nakrájané banány.
5. Zakryjeme druhým plátom a natrieme druhú polovicu plnky.
6. Priložíme tretí plát a polejeme vrch čokoládovou polevou.
7. Necháme stuhnúť do druhého dňa.
Postup plnka:
1. Uvaríme mlieko spolu so Zlatým krémom Liana, vajíčkom a mixom kryštálového a Vanilínového cukru Liana.
2. Hotový puding necháme vychladnúť.
3. Následne rozmixujeme maslo s práškovým cukrom a po lyžičke primixujeme studený puding.
4. Plnkou natrieme pláty.
Postup čokoládová poleva:
1. Všetky potrebné suroviny rozpustíme nad parou a polejeme koláč
Pridal(a): Michaela66