pridané 28.1.2016 o 15:51 prečítané 6820x
Bavorské bagety
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
chutné!
Suroviny:
- 15 dkg Nutri Free Mix per Pane
- 10 dkg tapioka škrob
- 1 PL zemiakových vločiek
- 1 ČL psyllia
- 1 dl mlieka
- 1,5 dl vody
- 1 ML soli
- 1 ML cukru
- 1 dkg čerstvého droždia
- 1 PL oleja
- Na predvarenie:
- 1ČL sodabikarbóny
- 1 ČL soli
Postup:
Mlieko a vodu ohrejeme a pridáme psyllium - necháme napučať.Ostatné ingrediencie dáme do misy pridáme psyllium a vypracujeme cesto. Rozdelíme na 6 častí,všetky zvlášť prepracujeme ,sformujeme a zakryté necháme kysnuť 1/2 hodinu.
Vo velkom hrnci dáme variť vodu so solou a sódou. Bagety opatrne vložíme do horúcej vody a z každej strany varíme 1/2-1/2 minúty,vyberieme a dáme do formy alebo na plech.Môžeme posypať hrubou soľou. Narežeme. Pečieme 20 min.na 200 stupňoch.
Pridal(a): Bezlepkosvet