pridané 24.10.2007 o 21:43 prečítané 5956x
Alpské rožky
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Alpské rožky
Suroviny:
- 2 hrnčeky Promix-UNI 1 hrnček ryžovej múky 3dl teplej vody (nedať naraz všetku, dolievať podľa potreby, aby cesto nebolo príliš riedke) 1 1/2 bal. sušené droždie Oetker 1 čaj. lyžička soli 1-2 polievkové lyžice oleja ľan sézam prípadne môžete Promix - UNI nahradiť Schär \"B\"
Postup:
Zmiešame múky, droždie Oetker, soľ, semienka, olej a vodu. Vypracujeme cesto,z ktorého hneď tvarujeme rožky, ktoré ukladáme na plech tak, že ich nedáme tesne vedľa seba a necháme ich nakysnúť. Pred kysnutím ich ešte potrieme olejom, urobíme zárezy. Rožky pečieme pri cca 200°C asi 20 - 25 min.
Pridal(a): Silvia_deti