Trojminútové rýchle špagety so syrom

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
cestoviny shirataki- špagety so syrom - vhodné na raňajky,obed aj ľahkú večeru
Suroviny:
- 200 g shirataki špagety alebo shirataki - rezance - (konjakové cestoviny bez gluténu a sacharidov , vhodné pre celiatikov a diabetikov) , 30 g tvrdého syra 20% tvs alebo 30% tvs, kvapka oleja
Postup:
shirataki vyberieme z obalu, prepláchneme pod tečúcou vodu, vložíme do polievkového hrnčeka ,zalejeme vodou a vlníme na najvyššom stupni 1, max.2 minúty. Vyberieme z mikrovlnky, prepláchneme pod tečúcou teplou alebo studenou vodou ( cestoviny sú bez chuti a zápachu) . Na nepriľnavej panvici rozpálime kvapku oleja, pridáme odkvapkané shirataki, necháme chvíľku odpariť prípadnú vodu, pridáme tvrdý syr nakrájaný na kocky ,za občasného miešania necháme syr rozpustiť a servírujeme s trochou nastrúhaného syra,ktorý sme si odložili stranou.Kalorická hodnota pripraveného jedla: 200 g shirataki = 86 kJ.,30 g 30% syra = 330 kJ alebo 30 g 20% syra = 294 kJ, kvapka oleja - neurčená hodnota
Pridal(a): Sabrina