pridané 28.9.2007 o 10:40 prečítané 2855x
Rezance s kapustou
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- Hlávková kapusta, cestoviny (fliačky, mušličky a pod.), olej alebo masť, anglická slanina, mleté čierne korenie, soľ.
Postup:
Očistenú kapustu pokrájame na tenké rezančeky, posolíme a necháme na doske prikrytú utierkou aspoň pol hodiny. Potom ju vyžmýkame a vložíme do väčšieho hrnca na rozohriaty olej a opražíme dozlatista ako cibuľku. Cestoviny uvaríme, ale nepreplachujeme ich studenou vodou, radšej do vody, v ktorej sa varia, pridáme lyžičku oleja. Hotové cestoviny scedíme a vložíme do opraženej kapusty. Dosolíme, okoreníme a vyškvarenú slaninu.
Pridal(a): popsy