Pizza
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Recept na bezlepkovú pizzu. Presne množstva neviem uviesť stále pečieme podla oka :)
Suroviny:
- Cesto:
- Mlieko cca 3 dcl
- Muka PK-Špeciál
- Droždie
- Cukor
- Soľ
- Guarova guma
- Olej
- Omáčka:
- 2 cibule
- pasirované paradajky 500 ml
- soľ
- cesnak
- oregano
- majoran
- olej
Postup:
Omáčka:
Cibuľu očistíme a na jemno nakrájame na troche oleja opražíme kým nezmäkne a nepusti šťavu. Pridáme pretlačený stručik cesnaku a trochu opražíme. Zalejeme pasírovanymi paradajkami a dochutíme soľou oreganom a majoránom podla vlastnej chuti. Omáčku pred nanašaním na cesto necháme vychladnúť.
Cesto:
Nalejeme ohriate mlieko do pekárne a pridáme drozdie, trochu cukru a soli a oleja. Zapneme miesenie a pridávame lyžičku guarovej gumy a postupne muku až kým nám nevznikne foremne cesto ako na kysnuté koláče. Necháme domiesit program ale najlepšie ešte raz cely a môžme pripraviť cesto. Vyvalcujeme na 0,5 cm a dáme na plech. Odporúčam formu na pizzu ktorá je zo spodku dierovaná. Nanesieme vrstvu omáčky a zvyšok dochutíme podla vlastného uváženia.
Perieme v rúre pri 180 °C podla uvaženia.
Pridal(a): katjushaman