pridané 20.9.2012 o 22:35 prečítané 3700x
PIZZA
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ahojte, vymyslela som si recept na pizzu, je vynikajúca a mäkká. Dá sa aj zmraziť a vôbec sa nedrobí a nerozpadáva. Je vhodná aj pre bezlaktózovú, bezsójovú a bezvaječnú diétu.
Suroviny:
- 200g zemiakového škrobu
- 5PL ryžovej múky
- 5PL kukuričnej múky
- 1PL amarantovej múky
- 1ČL guarovej gumy
- 1PL soli
- 1bal. sušeného droždia
- 1ČL cukru
- 2PL oleja
- 3-3,5 dl teplej vody.
Postup:
V mise zmiešame suché prísady, olej, kvások (droždie+cukor+trochu vody) a teplú vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi 30 minút odpočinúť. Potom ho rukami porozťahujeme po plechu a obložíme. Pečieme pri 200°C asi 30 minút.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka
Pridal(a): zuzanab