Pizza s čiernymi olivami a šunkou
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Spomedzi doteraz konzumovaných prešla táto domáca bezlepková pizza v hodnotení mojich detí ako tá najlepšia ;-)
Suroviny:
- 250 g Mix B,
- 1 PL olivového oleja,
- 160 ml teplej vody,
- 1/4 kocky (10-15 g) čerstvého droždia,
- štipka soli,
- štipka kryštálového cukru na kvások.
- Na oblohu:
- Paradajkový pretlak, pizza korenie, prípadne oregano, cesnak, olivový oleji, podľa chuti: šunka, čierne olivy, kukurica, šampiňóny, syr, mozzarella, kapari.
Postup:
Do vlažnej vody rozmrvíme droždie, pridáme trochu cukru a necháme chvíľku postáť. V mise vymiešame múku, olej, soľ a kvások na tvárne cesto.
Cesto vyťaháme/vyvaľkáme valčekom a dáme na plech s papierom na pečenie. Ja cesto vaľkám priamo na papieri na pečenie a potom ho len preložím na plech aj s papierom. Plech dáme do rúry vyhriatej na cca 45°C kysnúť asi 40 minút.
V miske si medzitým vymiešame pretlak (prípadne paradajky v konzerve) s lyžicou olivového oleja, oreganom, cesnakom a rozotrieme na vykysnuté cesto. Obložíme podľa chuti - u nás vyhráva šunka, čierne olivy, prípadne aj kukurica a šampiňóny, no a samozrejme strúhaný syr.
Pripravenú pizzu pečieme pri teplote 200°C asi 35 minút, kým syr nezružovie.
Pridal(a): sykorkas