pridané 30.4.2013 o 09:08 prečítané 12452x
Domáce slíže/rezance
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Domáce cestoviny do polievky, moja hrúbka sa skôr hodí do fazuľovej polievky, ale šikovnejším kuchárkam sa určite podaria aj tenké sližiky. Pôvodne som ich chcela skusiť čisto z múky Farina, ale mala som jej málo, tak som ju skombinovala s kukuričnou
Suroviny:
- 250 g múky /1/2 Farina+ 1/2 kukuričná/
- 3 vajcia
- 2 čl oliv.oleja
- 3 PL vody
Postup:
Do preosiatej múky pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré natenko rozvaľkáme, pokrájame na pláty /asi 7 cm/, ktoré na seba uložíme a pokrájame na jemné rezance /mne sa moc tenké nepodarili/. Keď robíme cestovinu do zásoby, dobre ju usušíme.
Varíme v osolenej vode cca 7 min.
Pridal(a): natasaf