Cviklové halušky s bryndzou bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka? My sme to vyskúšali a tie naše bezlepkové halušky sme pripravili s cviklovým pyré. K tomu bryndza zmiešaná so smotanou a na vrch opečená slaninka s mladou cibuľkou. A netreba chodiť ani na salaš:-)
Suroviny:
- 1 balenie Novalim Halušky bezgluténové
- 300 ml studenej vody
- 7 PL cviklového pyré
- 250 g bryndze
- 250 g kyslej smotany
- 250 g slaninky
- Mladá cibuľka
- Trochu rastlinného oleja
Postup:
Obsah vrecka vysypeme do väčšej misy, pridáme vodu a trochu premiešame. Cviklové pyré si pripravíme z predvarenej cvikly, ktorú rozmixujeme na pyré alebo použijeme hotové kúpené pyré z pohára. Cviklové pyré pridáme k zmesi a hnetačom vymiesime vláčne cesto. Trvá to asi 5 minút. Halušky postupne hádžeme do osolenej vriacej vody, minútku povaríme a sitkom alebo deravou naberačkou vyberáme z vody. Uvarené halušky pokvapkáme trochou oleja a premiešame, aby sa nezlepili. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, slaninku nakrájame na malé kocky a opečieme na panvici do chrumkava. Halušky podávame s bryndzou, slaninkou a ozdobené nadrobno nakrájanou mladou cibuľkou.
Pridal(a): NovalimSK