pridané 2.10.2007 o 13:33 prečítané 3690x
Cestoviny zapečené so salámou
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 650 g fliačkov, 250 g šunkovej salámy, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 120 g margarínu, 30 g bzl. strúhanky na pekáč, zelená petržlenová vňať, soľ.
Postup:
Fliačky varíme v slanej vode domäkka. Mäkké fliačky precedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme dobre odtiecť a pomastíme tretinou rozpusteného tuku. Na druhej tretine tuku osmažíme na kocky nakrájanú salámu. Uvarené fliačky premiešame s opražnou salámou a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou (alebo pažítkou), podľa potreby dosolíme, dáme na pekáč, vymazaný zbytkom tuku a strúhankou. Fliačky krátko zapečieme, potom zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia a dopečieme. Podávame s chlebom.
Pridal(a): popsy