Bezlepkové šunka-fleky s hráškom
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Nemáte čas a potrebujete uvariť rýchly obed a bez lepku? Vyskúšajte náš dnešný recept na bezlepkové šunkafleky s hráškom. Toto jednoduché jedlo isto poznáte. Je rýchlo hotové a zasýti celú rodinu. Najlepšie chutí so zaváranou cviklou alebo kyslými uhorkami. My sme ho spestrili hráškom, ktorý mu dodá aj nejaké vitamíny.
Suroviny:
- 500 g Novalim cestoviny bezgluténové (fliačky alebo kolienka)
- 200 g údeného mäsa (karé, krkovička…)
- 150 g prerastenej slaniny
- 100 g mrazeného hrášku
- 6 vajec
- 1 PL masla
- Čerstvo pomleté čierne korenie
- Soľ
- Tvrdý nastrúhaný syr (nemusí byť)
- Zaváraná cvikla
Postup:
Údené mäso a slaninu nakrájame na malé kocky. Cestoviny a údené mäso spolu uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale cestovín. Na posledné dve minúty pridáme aj mrazený hrášok. Slaninu mierne opečieme na suchej panvici a potom ju aj s uvoľneným tukom preložíme do veľkej misy. Cestoviny s mäsom a hráškom scedíme a pridáme ku slanine. Nakoniec zalejeme rozmiešanými vajcami, ktoré sme posolili a okorenili. Celú zmes dôkladne premiešame varechou. Zapekaciu misu alebo pekáč vymastíme maslom a celú zmes do neho prelejeme. Povrch uhladíme a môžeme podľa chuti posypať nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 - 20 minút do zlatista, kým je povrch chrumkavý. Podávame so zaváranou cviklou.
Pridal(a): NovalimSK