Bezlepkové gnocchi
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Bezlepkové gnocchi.
Suroviny:
- Na cestoviny:
- 450 g zemiaky uvarené
- 290 g Universal mix Liana
- 2 vajcia
- trochu soli
- na podsypanie ryžová múka Liana
- na pomastenie olivový olej
- Omáčka:
- 1 cibuľa
- olej
- 250 g šampiňóny
- 2 syry (v črievku)
- 1 smotana 33% na šľahanie
- Na ochutenie:
- soľ
- čierne mleté korenie
- paprika červená
- petržlenová vňať
Postup:
Uvaríme zemiaky v šupke. Na jemno ich nastrúhame a pridáme ostatné suroviny. Vypracujeme kompaktné cesto. Necháme cesto odležať cca 20 minút. Ryžovou múkou posypeme pracovnú dosku. Premiestnime cesto a rozdelíme ho na 4 diely. Vyvaľkáme valce s priemerom 2 cm a nakrájame na 2 cm široké časti. Každú cestovinu pritlačíme vidličkou (aby sme dosiahli ryhy) a uvaríme v osolenej vode pár minút. Občas premiešame. Ak vyplávajú na povrch sitkom ich vyberieme. Necháme odkvapkať, dáme do misky a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame. Týmto postupom pripravíme a uvaríme všetky gnocchi. Servírujeme so syrovou omáčkou a šampiňónmi. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny na plátky. Zmes dochutíme soľou a korením a dusíme do mäkka. Zalejeme smotanou, pridáme syry v črievku a necháme zovrieť (osolíme podľa chuti).
Pridal(a): Michaela66