pridané 20.9.2012 o 21:49 prečítané 10478x
Bezlepková pizza – korpus
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Vyjde z tohto množstva pizza na cca 60% veľkosti plechu 33x45 cm (šporáky Mora).
Suroviny:
- 225 g bezlepkovej zmesy Unimix (od Palety) alebo Apromix (od Novalimu)
- 1 vajce
- cca 15 g droždia
- 100 ml teplej vody
- 2 čajové lyžičky cukru
- pol čajovej lyžičky soli
- 1 dl bieleho jogurtu (cca 2 polievkové lyžice)
- 1 polievková lyžica oleja
Postup:
Bezlepkovú zmes preosiať, osoliť. Droždie rozpustiť v časti teplej vody s cukrom. Urobiť jamku do bezlepkovej zmesy, dať do nej rozpustené droždie s cukrom, jamku zasypať, dať spraviť kvások. Do podkvasenej zmesy doplniť zvyšok vody, jogurt a olej, premiešať, dať vykvasiť. Potrieť plech bravčovou masťou, vyklopiť vykvasené cesto. Pozor ! Cesto lepí, preto sa nezľaknúť, že sa nepodarilo. Snažiť sa ho rozcapkať rukami a povrch vyrovnať pierkami/štecom namočenými vo vode.
Oblohu dať podľa chuti.Dať piecť do vyhriatej rúry na 225 st. C.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Henrieta
Pridal(a): zuzanab