pridané 20.9.2012 o 21:49 prečítané 10478x

Bezlepková pizza – korpus

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Vyjde z tohto množstva pizza na cca 60% veľkosti plechu 33x45 cm (šporáky Mora).

Suroviny:

  • 225 g bezlepkovej zmesy Unimix (od Palety) alebo Apromix (od Novalimu)
  • 1 vajce
  • cca 15 g droždia
  • 100 ml teplej vody
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • pol čajovej lyžičky soli
  • 1 dl bieleho jogurtu (cca 2 polievkové lyžice)
  • 1 polievková lyžica oleja

Postup:

Bezlepkovú zmes preosiať, osoliť. Droždie rozpustiť v časti teplej vody s cukrom. Urobiť jamku do bezlepkovej zmesy, dať do nej rozpustené droždie s cukrom, jamku zasypať, dať spraviť kvások. Do podkvasenej zmesy doplniť zvyšok vody, jogurt a olej, premiešať, dať vykvasiť. Potrieť plech bravčovou masťou, vyklopiť vykvasené cesto. Pozor ! Cesto lepí, preto sa nezľaknúť, že sa nepodarilo. Snažiť sa ho rozcapkať rukami a povrch vyrovnať pierkami/štecom namočenými vo vode.
Oblohu dať podľa chuti.Dať piecť do vyhriatej rúry na 225 st. C.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Henrieta

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.