Austrálske sauté so zelenou pastou
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Toto jedlo možno pokojne nazvať aj cestovina s mäsom, ako prílohou. Naozaj ho netreba veľa, ale je neuveriteľne chutné !
Suroviny:
- 600 g hovädzieho mäsa, na rezance
- 1 viazka petržlenovej vňate
- 1 viazka mäty
- 1 viazka bazalky
- 2 PL kapár
- 1 čl citrónovej kôry
- štipku hrbozrnej, morskej soli
- 400 g bezlepkových mini cestovín
- 2 PL austrálskeho korenia
- 10 PL olivového oleja
- 1 dl slnečnicového oleja
- soľ a korenie
Postup:
Mäsko nakrájaj na tenšie rezance, premiešaj s austrálskym aj čiernym korením, soľou, a slnečnicovým olejom. Až do použitia odlož nabok.
*Mäsko môžeš takto pripraviť aj skôr a nechať v chladničke hodinku-dve, aby zjemnelo. Ale nemusíš. *
Do vyššieho pohára navrstvi nasekanú petržlenovú vňať, nasekanú mätu, nasekanú bazalku, kapary, citrónovú kôru, hrubozrnú soľ, olivový olej a troška nálevu z kapár. Ponorným mixérom všetko spolu rozmixuj do jemnej salsy.
Cestoviny uvar al dente v jemne osolenej vode. Sceď a premiešaj so salsou.
V panvici rozpáľ troška slnečnicového oleja a mäsko mäsko na ňom približne 10 minút opraž ako sauté.
Po opražení mäsko podávaj na postieľke so zelených cestovín, s pohárom dobre vychladeného pivka.
*Ak nemáš austrálske korenie, použi jednoducho Provensálske. Aj s ním bude menu naozaj ako môj manžel vraví : "nechutne dobré".*
Pridal(a): Zuzana215