pridané 2.3.2008 o 18:07 prečítané 3319x
Zelerovy salat

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Tento salat zakryty priesvitnou foliou mozme kludne skladovat v chladnicke 3 dni.
Suroviny:
- Stredne velky zeler -asi 300 g (podla poctu osob väcsi alebo mensi)
- Stava z jedneho citrona
- Polotucna alebo plnotucna smotana 200g
- 1 stredna doza ananasu
- 2 sladsie jablka
- Sol a mlete korenie
Postup:
Zeler osupeme a postruhame na jemno.
Hned zalejeme citronovou stavou, aby nestmavol.
Pridame na mensie kocky pokrajany ananas (alebo kupime uz pokrajany) a na kocky pokrajane,neosupane jablka bez jadierok.
Zalejeme smotanou a dobre premiesame.
Podla chuti osolime a okorenime.
Pre trochu farby mozme pridat 1 cajovu lyzicku ususenej petrzlenovej vnate. (nie cerstvu)
Postruhany zeler nema plavat v smotane,preto smotanu radsej pomaly prilievame.
Pridal(a): Soleil