Rukolový šalát s vyprážaným kozím syrom bez lepku a paradajkami
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Poďte si vychutnať posledné letné dni a pripravte si ľahký šalát s rukolou, paradajkami a vyprážaným kozím syrom podľa nášho receptu. Na obalenie syra sme použili Promix UNI a našu bezlepkovú strúhanku. Šalát sme ochutili sviežim balzamikovým dresingom. Ako rýchly obed alebo večera, tento recept poslúži celej rodine.
Suroviny:
- Potrebujeme:
- 6 plátkov kozieho syra (asi 1 cm hrubé)
- 2 veľké mäsité paradajky
- Promix UNI na obaľovanie
- Novalim strúhanka bezgluténová na obaľovanie
- 2 vajcia
- 3 PL smotany na šľahanie (nemusí byť)
- Olivový alebo rastlinný olej na vysmážanie
- Rukola
- Lístky čerstvej bazalky
- Na zálievku:
- 3 PL panenského olivového oleja
- 1 PL balzamikového octu
- 1 ČL krupicového cukru
- morská soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
Postup:
Dobre premiešame suroviny na zálievku a odložíme bokom, aby sa chute prepojili.
Do jednej misky nasypeme múku, do druhej strúhanku a v tretej spolu rozšľaháme vajcia a smotanu na šľahanie (šľahačka dodá strúhanke vo výslednom efekte jemnosť a nadýchanosť). Vaječnú zmes jemne osolíme.
Plátky syru obalíme najprv v múke, potom vo vaječnej zmesi, opäť v múke a vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji z každej strany do zlatohneda. Vyberieme z panvice a uložíme na papierové obrúsky, aby nasali prebytočný olej.
Na tanier dáme rukolu a na ňu striedavo ukladáme na kolieska nakrájané paradajky a syr. Pomedzi vložíme aj bazalkové lístky. Nakoniec šalát pokvapkáme balzamikovou zálievkou.
Pridal(a): NovalimSK