pridané 21.9.2023 o 10:22 prečítané 235x

Rukolový šalát s vyprážaným kozím syrom bez lepku a paradajkami

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Poďte si vychutnať posledné letné dni a pripravte si ľahký šalát s rukolou, paradajkami a vyprážaným kozím syrom podľa nášho receptu. Na obalenie syra sme použili Promix UNI a našu bezlepkovú strúhanku. Šalát sme ochutili sviežim balzamikovým dresingom. Ako rýchly obed alebo večera, tento recept poslúži celej rodine.

Suroviny:

  • Potrebujeme:
  • 6 plátkov kozieho syra (asi 1 cm hrubé)
  • 2 veľké mäsité paradajky
  • Promix UNI na obaľovanie
  • Novalim strúhanka bezgluténová na obaľovanie
  • 2 vajcia
  • 3 PL smotany na šľahanie (nemusí byť)
  • Olivový alebo rastlinný olej na vysmážanie
  • Rukola
  • Lístky čerstvej bazalky
  • Na zálievku:
  • 3 PL panenského olivového oleja
  • 1 PL balzamikového octu
  • 1 ČL krupicového cukru
  • morská soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie

Postup:

Dobre premiešame suroviny na zálievku a odložíme bokom, aby sa chute prepojili.
Do jednej misky nasypeme múku, do druhej strúhanku a v tretej spolu rozšľaháme vajcia a smotanu na šľahanie (šľahačka dodá strúhanke vo výslednom efekte jemnosť a nadýchanosť). Vaječnú zmes jemne osolíme.
Plátky syru obalíme najprv v múke, potom vo vaječnej zmesi, opäť v múke a vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Smažíme na rozpálenom oleji z každej strany do zlatohneda. Vyberieme z panvice a uložíme na papierové obrúsky, aby nasali prebytočný olej.
Na tanier dáme rukolu a na ňu striedavo ukladáme na kolieska nakrájané paradajky a syr. Pomedzi vložíme aj bazalkové lístky. Nakoniec šalát pokvapkáme balzamikovou zálievkou.



Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.