pridané 1.2.2023 o 14:45 prečítané 203x

Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes. Pripravte si tento jesenný šalát s pečenými batatmi a karfiolom s krutónmi z nášho bezlepkového ľanového chleba LINSI. Dochutený zrniečkami z granátového jablka, olivovým olejom a bylinkami vám zaručene bude chutiť a zároveň tak dodáte vášmu telu všetko, čo potrebuje.

Suroviny:

  • 4 krajce Novalim ľanového chleba Linsi
  • 4 menšie bataty
  • 1 malý karfiol
  • 500 g miešaného listového šalátu (napr. rukola, poľný šalát, little gem, atď.)
  • Zrniečka z 1 granátového jablka
  • Olivový olej
  • Sušené oregano
  • Balzamikový ocot alebo redukcia
  • Soľ
  • Čerstvo pomleté čierne korenie

Postup:

Bataty umyjeme, osušíme a nakrájame na 1 cm hrubé kolieska (aj so šupkou). Karfiol tiež umyjeme a osušíme a rozoberieme na ružičky, stonky môžeme poodkrajovať. Spolu s batatmi ho premiešame v miske a polejeme 3 PL olivového oleja, osolíme a jemne okoreníme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C asi 30 minút. Počas pečenia môžeme jemne premiešať.
Pripravíme si krutóny. Krajce chleba jemne potrieme olivovým olejom a posypeme trochou sušeného oregana. Nakrájame na kocky a opečieme do zlatista na panvici.
Do šalátovej misy dáme listovú zmes šalátov, na to poukladáme upečené bataty s karfiolom a ľanové krutóny. Pridáme zrniečka z granátového jablka. Pokvapkáme ešte trochou oleja a balzamikového octu a posypeme oreganom.


Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.