Cviklový šalát s cícerom, tofu a bezlepkovými krutónmi
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Nemáte čas variť, ale dali by ste si niečo chutné a výživné? Rýchly obed alebo ľahká večera - to je náš nový recept na cviklový šalát s cícerom, tofu a bezlepkovými krutónmi. Veľa listovej zeleniny plnej vitamínov, cícer a cvikla, krutóny z nášho bezlepkového ľanového chlebíka prevoňané tekvicovým olejom a sušeným oreganom vám dodajú tú správnu energiu na všetky vaše aktivity.
Suroviny:
- 1 balenie miešaného šalátu (špenát, rukola, poľníček, ľadový šalát, atď.)
- 2 predvarené väčšie cvikly
- 1 balenie tofu (neúdeného)
- Malá konzerva cíceru v náleve
- 4 krajce Novalim chlieb LINSI
- Tekvicový olej
- Olivový olej
- Soľ
- Čerstvo pomleté čierne korenie
- Sušené oregano
Postup:
Krajce chleba LINSI potrieme z oboch strán tekvicovým (alebo olivovým) olejom a jemne osolíme. Opečieme na panvici alebo dáme na 10 minút do rúry na 200 °C. Potom pokrájame na malé kocky. Tofu nakrájame na 1 cm široké obdĺžniky a na rozpálenom olivovom oleji opečieme z oboch strán do zlatista.
Medzitým do hlbokých tanierov poukladáme miešaný šalát. Predvarenú cviklu nakrájame na menšie kúsky a pridáme k šalátu. Z konzervy cícera odoberieme do každej porcie 1-2 PL.
Na vrch poukladáme opečené tofu, jemne okoreníme, podľa chuti dosolíme a posypeme trochou sušeného oregano. Na koniec pokvapkáme olivovým alebo tekvicovým olejom a prisypeme bezlepkové krutóny.
Pridal(a): NovalimSK