Tekvicové vafle bez lepku s čučoriedkovou omáčkou
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Bezlepkové vafle sú krásnym spôsobom, ako začať víkendové ráno. Celou vašou kuchyňou sa bude šíriť príjemná sladká vôňa a týmto raňajkám len ťažko niekto odolá. Pripravte si ich podľa nášho receptu a s hrsťou čerstvého ovocia to ani nemôže byť lepší štart do nového dňa.
Suroviny:
- Na cesto:
- 1 hrnček tekvicového pyré (môže byť aj kúpené)
- Polovička pretlačeného banánu
- ⅔ hrnčeka Promix UNI
- ⅓ hrnčeka mandľovej múky
- 2 vajcia
- Štipka soli
- 2 PL kokosového oleja + na vymazanie (alebo roztopené maslo)
- 1 ČL kypriaceho prášku bez lepku
- ½ ČL mletej škorice
- ½ ČL perníkového korenia
- Na omáčku:
- 300 g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
- Voda
- Trstinový cukor podľa chuti
- Mandľové lupienky a drobné ovocie na ozdobu
Postup:
Vo väčšej mise metličkou zmiešame všetky suroviny na cesto do hladkej tekutej zmesi. Ak je príliš husté, môžeme pridať trochu vlažnej vody. Nalejeme do rozpáleného vaflovača, ktorý sme vymastili olejom a pečieme dozlatista.
Medzitým si pripravíme omáčku. Do menšieho kastróla vložíme čučoriedky a podlejeme troškou vody, aby čučoriedky neprihárali. Podľa chuti môžeme pridať cukor. Za občasného miešania necháme zovrieť, potom znížime teplotu a povaríme ešte pár minút do úplného zmäknutia.
Hotové vafle prelejeme čučoriedkovou omáčkou a ozdobíme ovocím a mandľovými lupienkami.
TIP: 1 hrnček = 250 ml
Pridal(a): NovalimSK