pridané 17.5.2023 o 12:29 prečítané 208x

Tekvicové vafle bez lepku s čučoriedkovou omáčkou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

25 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Bezlepkové vafle sú krásnym spôsobom, ako začať víkendové ráno. Celou vašou kuchyňou sa bude šíriť príjemná sladká vôňa a týmto raňajkám len ťažko niekto odolá. Pripravte si ich podľa nášho receptu a s hrsťou čerstvého ovocia to ani nemôže byť lepší štart do nového dňa.

Suroviny:

  • Na cesto:
  • 1 hrnček tekvicového pyré (môže byť aj kúpené)
  • Polovička pretlačeného banánu
  • ⅔ hrnčeka Promix UNI
  • ⅓ hrnčeka mandľovej múky
  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 2 PL kokosového oleja + na vymazanie (alebo roztopené maslo)
  • 1 ČL kypriaceho prášku bez lepku
  • ½ ČL mletej škorice
  • ½ ČL perníkového korenia
  • Na omáčku:
  • 300 g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
  • Voda
  • Trstinový cukor podľa chuti
  • Mandľové lupienky a drobné ovocie na ozdobu

Postup:

Vo väčšej mise metličkou zmiešame všetky suroviny na cesto do hladkej tekutej zmesi. Ak je príliš husté, môžeme pridať trochu vlažnej vody. Nalejeme do rozpáleného vaflovača, ktorý sme vymastili olejom a pečieme dozlatista.
Medzitým si pripravíme omáčku. Do menšieho kastróla vložíme čučoriedky a podlejeme troškou vody, aby čučoriedky neprihárali. Podľa chuti môžeme pridať cukor. Za občasného miešania necháme zovrieť, potom znížime teplotu a povaríme ešte pár minút do úplného zmäknutia.
Hotové vafle prelejeme čučoriedkovou omáčkou a ozdobíme ovocím a mandľovými lupienkami.

TIP: 1 hrnček = 250 ml





Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.