Tekvicové lievance bez lepku
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Máte chuť na výdatné sladké raňajky, ktoré vás zahrejú? Pripravte si chutné a jednoduché tekvicové lievance bez lepku, ktoré budete mať hotové za pol hodinku. Nádherný jesenný recept, ktorý sa oplatí vyskúšať.
Suroviny:
- 1 tekvicu hokkaido
- 100 g bezlepkovej múky Novalim PK špeciál (alebo PK)
- 2 vajcia
- 150 ml vlažnej vody
- ½ ČL sódy bikarbóny
- ½ ČL mletej škorice
- 1 PL tekutého medu
- Kokosový olej
- Javorový sirup na poliatie
- Nasekané vlašské orechy
Postup:
Tekvicu ošúpeme, prekrojíme na polovicu, vydlabeme jadierka a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca (najlepšie parného), zalejeme vodou a necháme variť úplne domäkka (v parnom hrnci to trvá približne 15 minút). Uvarenú tekvicu scedíme a v mixéri rozmixujeme na hladké pyré. Do misy si odoberieme 200 g pyré, pridáme bezlepkovú múku Promix PK alebo PK špeciál, vajcia, sódu bikarbónu, škoricu, med a vodu. Rozmiešame na hladké vláčne cesto, potom necháme chvíľu postáť. Lievance pečieme na panvici na rozpálenom kokosovom oleji. Hotové polejeme javorovým sirupom a posypeme vlašskými orechmi.
Pridal(a): NovalimSK