pridané 11.11.2014 o 22:40 prečítané 4284x
Ryžová kaša
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Tip na obmenu klasickej ryžovej kaše - vďaka pudingovému prášku má jemnejšiu textúru. Najlepšia je s vanilkovou príchuťou.
Suroviny:
- 1 šálka uvarenej ryže
- 2 šálky mlieka
- cukor, agáve sirup, prípadne iné obľúbené sladidlo
- 2 PL pudingového prášku s príchuťou vanilka, smotana alebo kokos
- na ozdobu: kakao, maslo, ovocie, škorica - podľa chuti
Postup:
Ak sa nám zvýši uvarená ryža z predchádzajúceho dňa, je príprava nenáročná na čas. Uvarenú ryžu zalejeme v hrnci mliekom, osladíme, a hneď prisypeme cca 2 PL pudingového prášku a za stáleho miešania uvaríme. Konzistenciu si upravíme pridaním mlieka prípadne pudingového prášku.
Podávame ozdobené podľa chuti.
Pridal(a): sykorkas