Quinoa kaša
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Quinoa kaša
Suroviny:
- quinoa vločky 4 - 5PL
- voda 1,5 dl
- jablko 1ks
- tekvicové korenie 0,5ČL
- (mix škorica mletá 1ČL, muškátový orech/kvet 1/4ČL, mletý sušený zázvor 1/4ČL, mleté klinčeky
- 1/8ČL, nové korenie 1/8ČL, používam elektrický mlynček na kávu na pomletie klinčekov a nového korenia, uchovávam v sklenenej fľaške)
- 1ČL sypkej stévie (cukor, agávový sirup, xylitol, erythrit...podľa vášho výberu)
- soľ
Postup:
Do kastrólika si nasypem quinoa vločky, pridám pokrájané jablko, tekvicové korenie, stéviu, soľ a vodu. Povarím. Stačí chvíľu, kaša je rýchlo hustá. Ak chcem hustejšiu, povarím dlhšie, ak redšiu, pridám vody.
Keď ju chcem hladkú, aby som necítila kúsky jablka, premixujem ju ponorným mixérom pár sekúnd. Rozmixované jablko kašu ochutí a osladí.
Niekedy do hotovej kaše zamiešam lyžičku konopného masla (rozmixované konopné semienka - kúpite v zdravej výžive, skúste pre zmenu použiť iné...arašidové, mandľové, kešu....máme na výber podľa chuti).
Vylejem na tanier a posypem....niečím dobrým....používam lúpané konopné semienka natural, mandle, kokos, alebo mletý ľan, chia, goji, kakaové bôby nepražené....zase mi poslúži šikovný mlynček na kávu....pomeliem za 5 sekúnd, dá sa aj odložit v nádobke do chladničky, ale najlepšie čerstvo zomleté.
Môžete pokvapkať dobrým olejom...konopný, ľanový, makový...prisladiť agávovým sirupom, ozdobiť nejakým ovocím.
Keď nedostanete kúpiť quinoa vločky, použite celú quinou, bude to trvať len chvíľu dlhšie.
Vytvorte si vašu vlastnú variantu raňajkovej kaše.
Pridal(a): dunada