pridané 1.2.2023 o 14:57 prečítané 223x

Pohánkové crumble s blumami bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Rozmýšľate čo na raňajky? A bez lepku? Máme pre vás tip. Pripravte si pohánkové crumble s blumami a vlašskými orechami podľa nášho receptu. Šťavnaté blumy, nasekané vlašské orechy a chrumkavá krusta na povrchu vám spraví náladu na celý deň. Tento recept je vskutku neodolateľný a ako dezertom ním ohúrite aj priateľov na akejkoľvek party.

Suroviny:

  • 4 blumy
  • Šťava z polovice citróna
  • 1 PL medu
  • 30 g Novalim pohánkovej múky
  • 30 g najemno nasekaných vlašských orechov
  • 3 PL Novalim strúhanky bezgluténovej
  • 1 ČL mletej škorice
  • 60 g studeného masla
  • 35 g trstinového cukru
  • Štipka strúhaného muškátového orieška
  • Štipka soli
  • Na podávanie:
  • Biely krémový jogurt

Postup:

Blumy umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. V miske ich zalejeme citrónovou šťavou a medom. Dobre premiešame.
Štyri zapekacie misky s priemerom približne 8 cm vytrieme trochou masla (pokojne z toho odváženého) a vysypeme 1 PL strúhanky. Blumy rovnakým dielom porozdeľujeme a poukladáme na dno misiek. Múku, orechy, zvyšok strúhanky, škoricu, muškátový oriešok, cukor a štipku soli premiešame spolu v miske. Pridáme na kúsky nakrájané maslo a prstami spracujeme na mrveničku, ktorú nasypeme na blumy v miskách. Povrch uhladíme a jemne pritlačíme, aby sa zmes z misiek nesypala von.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C, kým sa blumy uvaria a na povrchu sa vytvorí zlatohnedá chrumkavá krusta. Trvá to približne 30-40 minút.
Po upečení vyberieme z rúry a necháme len mierne vychladnúť. Crumble chutí najlepšie teplé (nie však horúce). Podávame s bielym krémovým jogurtom.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.