pridané 1.2.2022 o 18:36 prečítané 629x

Jablkovo-hrušková kaša bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

15 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Výživné kaše sú rozhodne dobrým štartom do nového dňa alebo ako doplnenie energie na olovrant či desiatu. Dnes vám ukážeme, ako sa dá pripraviť bezlepková kaša s našou ryžovou, prípadne pohánkovou múkou a šťavnatými jablkami a hruškami. Ochutiť si ju môžete čímkoľvek, my sme to vyskúšali s medom a vlašskými orechami. Chutila naozaj fantasticky.

Suroviny:

  • 2 jablká
  • 2 hrušky
  • 2 - 3 PL Novalim ryžovej (alebo pohánkovej) múky
  • 8 PL vody + na varenie ovocia
  • ¼ ČL mletej škorice
  • 1-2 hviezdičky badiánu (nemusí byť)
  • Med alebo javorový sirup na dochutenie
  • Nasekané vlašské orechy

Postup:

Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bolo ovocie ponorené. Pridáme škoricu, badián a necháme zovrieť. Stiahneme na stredný plameň a povaríme ešte asi 5 minút. Medzitým si rozmiešame múku s 8 PL vody, pridáme k ovociu a varíme ešte asi 2 minúty do zhustnutia. Kašu podávame teplú (nie však horúcu) posypanú orechami. Dochutiť ju môžeme medom alebo javorovým sirupom.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.