Jablkovo-hrušková kaša bez lepku
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Výživné kaše sú rozhodne dobrým štartom do nového dňa alebo ako doplnenie energie na olovrant či desiatu. Dnes vám ukážeme, ako sa dá pripraviť bezlepková kaša s našou ryžovou, prípadne pohánkovou múkou a šťavnatými jablkami a hruškami. Ochutiť si ju môžete čímkoľvek, my sme to vyskúšali s medom a vlašskými orechami. Chutila naozaj fantasticky.
Suroviny:
- 2 jablká
- 2 hrušky
- 2 - 3 PL Novalim ryžovej (alebo pohánkovej) múky
- 8 PL vody + na varenie ovocia
- ¼ ČL mletej škorice
- 1-2 hviezdičky badiánu (nemusí byť)
- Med alebo javorový sirup na dochutenie
- Nasekané vlašské orechy
Postup:
Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bolo ovocie ponorené. Pridáme škoricu, badián a necháme zovrieť. Stiahneme na stredný plameň a povaríme ešte asi 5 minút. Medzitým si rozmiešame múku s 8 PL vody, pridáme k ovociu a varíme ešte asi 2 minúty do zhustnutia. Kašu podávame teplú (nie však horúcu) posypanú orechami. Dochutiť ju môžeme medom alebo javorovým sirupom.
Pridal(a): NovalimSK