pridané 3.11.2023 o 14:27 prečítané 319x

Jablkové muffiny bez lepku

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Je sezóna jabĺk, čo takto upiecť si z nich šťavnaté muffinky? Samozrejme v bezlepkovej verzii, rýchlo a jednoducho. S našou zmesou Promix PK, PK špeciál alebo UNI sa Vám to zaručene podarí. Jabĺčka im dodajú sviežosť a chuť po ovocí, a vy sa ani nestihnete otočiť a už budú z plechu fuč.

Suroviny:

  • 3 jablká
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 250 g Promix PK, PK špeciál alebo UNI
  • 2 ČL kypriaceho prášku bez lepku
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • 1 vajce
  • 125 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 250 g bieleho jogurtu
  • Práškový cukor na posypanie
  • Papierové košíčky na muffiny

Postup:

Jablká umyjeme, ošúpeme a odstránime jadrovníky. Nakrájame ich na malé kúsky a premiešame s citrónovou šťavou.
Vo veľkej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Do múčnej zmesi pridáme kryštálový a vanilkový cukor, olej, jogurt a rozšľahané vajce. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme aj kúsky jabĺk.
Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky. Asi do ¾ ich naplníme cestom a povrch vždy uhladíme. Muffinky pečieme na strednej priečke vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút do zlatista. Upečené necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Môžeme do nich na ozdobu zapichnúť aj kúsky jabĺk.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.