Jablkové muffiny bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Je sezóna jabĺk, čo takto upiecť si z nich šťavnaté muffinky? Samozrejme v bezlepkovej verzii, rýchlo a jednoducho. S našou zmesou Promix PK, PK špeciál alebo UNI sa Vám to zaručene podarí. Jabĺčka im dodajú sviežosť a chuť po ovocí, a vy sa ani nestihnete otočiť a už budú z plechu fuč.
Suroviny:
- 3 jablká
- 2 PL citrónovej šťavy
- 250 g Promix PK, PK špeciál alebo UNI
- 2 ČL kypriaceho prášku bez lepku
- ½ ČL sódy bikarbóny
- 1 vajce
- 125 g kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 80 ml rastlinného oleja
- 250 g bieleho jogurtu
- Práškový cukor na posypanie
- Papierové košíčky na muffiny
Postup:
Jablká umyjeme, ošúpeme a odstránime jadrovníky. Nakrájame ich na malé kúsky a premiešame s citrónovou šťavou.
Vo veľkej mise zmiešame múku s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Do múčnej zmesi pridáme kryštálový a vanilkový cukor, olej, jogurt a rozšľahané vajce. Nakoniec do cesta jemne zapracujeme aj kúsky jabĺk.
Do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky. Asi do ¾ ich naplníme cestom a povrch vždy uhladíme. Muffinky pečieme na strednej priečke vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút do zlatista. Upečené necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Môžeme do nich na ozdobu zapichnúť aj kúsky jabĺk.
Pridal(a): NovalimSK