pridané 9.10.2018 o 15:05 prečítané 1767x

Domáci jahodový džem s kúskami jahôd

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Rýchly, chutný džem, ktorý si zamilujete :)

Suroviny:

  • 3 kg jahody
  • 3 ks Želírka Liana 2:1
  • 1 ks Kyselina citrónová Liana 20 g
  • štipka Kyselina sorbová Liana
  • 1,5 kg cukor trstinový (môže byť aj biely)

Postup:

1. Jahody rozdrvíme tak, aby sme medzi nimi mali aj väčšie kúsky.
2. Dáme do hrnca variť spolu s Želírkou Liana a Kyselinou citrónovou Liana. Privedieme k varu.
3. Vsypeme cukor a štipku Kyseliny sorbovej Liana. Za stáleho miešania varíme do rozpustenia cukru.
5. Nalejeme do čistých pohárov, zavrieme viečkom a otočíme hore dnom do vychladnutia.

Nemuíte sa obávať, že ak pridáte Želírku Váš džem už nebude domáci. Práve naopak džem si zachová výraznú chuť ovocia a cenné látky, pretože sa nevarí zbytočne pridlho a zároveň naša Želírka Liana obsahuje pektín z ovocia ako jablká a citrusy a tieto spôsobia rýchlejšie zahustenie džemu bez nekonečne dlhého miešania.
Podobne si pripravíme džem aj z iných druhov ovocia.
Kyselina citrónová slúži aj ako konzervant, ale tiež zvýrazňuje farbu ovocia.
Kyselina sorbová je obsiahnutá aj v Želírke, preto nie je nutné ju pridavať ešte naviac, ale dodáva sa pre prípad, že viečko by nebolo dokonale uzavreté, aby sa vaše domáce zaváraniny naozaj nepokazili plesňami.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.