Bezlepkové pohánkové cookies s čokoládou
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Namáčané v čaji, mlieku alebo len tak ku kávičke. To sú naše domáce pohánkové cookies bez lepku. Zapojte do pečenia aj svoje deti a vykúzlite si spolu tieto chutné sušienky. Pridať môžete čokoládu, ale aj sušené ovocie alebo mandle. Deti si ich obľúbia aj na desiatu do školy.
Suroviny:
- 1 hrnček (s objemom 250 ml) Novalim pohánkovej múky
- ⅓ hrnčeka nadrobno posekaných vlašských orechov
- ¼ hrnčeka hnedého cukru
- 1 balíček vanilínového cukru
- 3 PL repkového oleja
- 2 PL javorového sirupu
- 1 vaječný bielok
- 1 ČL kypriaceho prášku bez lepku
- Štipka soli
- ½ tabuľky (cca 50-75 g) kvalitnej horkej čokolády (prípadne mliečnej alebo bielej podľa chuti)
Postup:
Vo väčšej mise vyšľaháme vaječný bielok spolu s oboma cukrami, repkovým olejom a javorovým sirupom. Čokoládu si nasekáme na drobno a spolu s múkou, orechami, kypriacim práškom a soľou primiešame do bielkovej zmesi. Malo by nám vzniknúť husté cesto.
Z cesta lyžicou odoberáme a tvarujeme malé guľôčky. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme guľky, ktoré jemne roztlačíme na tvar cookies hrubých cca 1 cm.
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 °C približne 12-15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Pridal(a): NovalimSK