pridané 1.2.2023 o 14:43 prečítané 212x

Bezlepkové jablkové cookies s mliečnou polevou

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Jabĺk sa veru prejesť nevieme. A už vôbec si nevieme bez nich predstaviť jesenné pečenie. Hádam najlepšie chutia v kombinácii s vlašskými orechami a škoricou. Taký je aj náš dnešný recept - voňavý po týchto troch úžasných surovinách. Naše bezlepkové jablkové cookies budú chutiť nielen vám, ale aj vašim deťom. Upečte ich spolu s nimi a pochutnajte si na nich napríklad na desiatu.

Suroviny:

  • Na cesto:
  • 135 g Promix PK alebo PK špeciál alebo UNI
  • 55 g masla izbovej teploty
  • 90 g trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 60 ml jablkového džúsu
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL mletej škorice
  • ¼ ČL mletých klinčekov
  • Štipka soli
  • 1 menšie zelené kyslejšie jablko
  • Na polevu:
  • 3-4 PL mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu (najlepšie vanilla bourbon)
  • Nasekané vlašské orechy na posypanie

Postup:

Maslo spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme vajce a dobre premiešame. Prilejeme jablkový džús a opäť premiešame. Suché prísady (múku, koreniny, soľ a sódu bikarbónu) teraz pridáme do tekutej zmesi. Nakoniec zapracujeme ošúpané a na menšie kocky nakrájané jablko. Cesto vložíme na 15 minút do mrazničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.
Veľký plech vystelieme papierom na pečenie. Z cesta po kúskoch odoberáme, tvoríme menšie guľky a ukladáme ich na plech s dostatočným rozostupom, lebo sa pri pečení roztečú. Môžeme ich jemne lyžicou pritlačiť, aby sme dostali tvar cookies.
Sušienky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C približne 10-12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť najskôr na plechu a potom ich preložíme na mriežku, aby vychladli aj zo spodu.
Nakoniec ich polejeme polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín. Vrch posypeme nasekanými vlašskými orechami a necháme zaschnúť.


Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.