Bezlepkové cookies s čokoládou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Sušienky namáčané do kávy či do čaju milujeme. Aj vy ste na tom podobne? Ak áno, náš recept na čokoládové cookies bez lepku je určený práve pre vás. Na povrchu chrumkavé, vnútri vláčne a mäkučké, prevoňané čokoládou vám isto spríjemnia nejednu prestávku v práci alebo posedenie s priateľmi. Čo poviete? Pustíte sa do pečenia?
Suroviny:
- 380 g Promix UNI
- 1 ČL jedlej sódy
- 1 ČL soli
- 225 g masla
- 80 g krupicového cukru
- 220 g jemného trstinového cukru
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 2 veľké vajcia
- 300 g horkej čokolády (60 %)
Postup:
V mise zmiešame Promix UNI so soľou a jedlou sódou. V inej miske vyšľaháme do hladka maslo s oboma cukrami do svetlej hustej peny. Do zmesi prišľaháme aj vajíčka a vanilkový extrakt. Múčnu zmes pridáme do maslovej a spolu mixérom premiesime. Nakoniec do cesta primiešame nasekanú čokoládu.
Z cesta odoberáme lyžicou alebo ideálne zmrzlinovou naberačkou kôpky a vo väčšej vzdialenosti ich ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Kôpky necháme v tvare guličky - nerobíme z nich placky. Pri pečení sa roztečú do správneho tvaru cookies, takto ostanú v strede mäkké a na povrchu jemne chrumkavé.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C do zlatista približne 12-14 minút. Netreba piecť príliš dlho, inak sa cookies vysušia. Po upečení necháme chvíľku vychladnúť na plechu. Potom preložíme na mriežku, kde vychladnú úplne aj zo spodu.
Sušienky skladujeme vo vzduchotesnej nádobe, vydržia tak aj niekoľko dní.
Pridal(a): NovalimSK