P r o g r a m
VIII. ročníka medzinárodného odborného seminára Celiakia a potraviny
9,00 – 10,00 hod. Registrácia účastníkov
10,00 – 10,10 hod. Otvorenie a privítanie hostí
/ Ing. L. Staruch, PhD. - FCHPT STU Bratislava,
Ing. M. Hajtáš , PhDr. K. Hajtášová - OZC Bratislava /
10,10 – 10,30 hod. Obalové materiály a ich vplyv na zdravie spotrebiteľov - celiatikov
/ Ing M. Syčová ÚVZ SR , NRL Poprad /
10,30 – 11,00 hod. Celiakia - dietetické a klinické aspekty
/Doc. MUDr. I. Kajaba, CSc., Ing. L. Staruch, PhD.,
Ing. M. Mati, FCHPT STU Bratislava /
11,00 – 11,25 hod. Novinky Novalim - zvýšenie nutričnej hodnoty bezgluténových výrobkov
/Ing. J. Poprac, CSc., Bratislava /
11,25– 11,40 hod. p r e s t á v k a
11,40 – 12,05 hod. Bezgluténová (bezlepková) diéta: fakty, otázky a mýty...
/Ing. J. Kabátová, Piešťany, Dr.Schär, Taliansko /
12,05 – 12,30 hod. Jizerské pekárny - 20 let inovace ve světě bezlepky
/Bc. P. Dušák, ČR /
12,30 – 14,00 hod. Blok informácií výrobcov a distribútorov bezlepkových
potravín - prezentácie zástupcov spoločností, panelová diskusia za účasti odborníkov z oblasti výživy a potravinárstva
14,00 hod. Záver
Počas podujatia si účastníci budú môcť zakúpiť sortiment prítomných prezentujúcich
výrobcov a distribútorov bezgluténových potravín.
Vstup voľný.
Termín konania: 29. novembra 2014, (sobota) od 10,00 hod. - 14,30 hod.
Miesto konania: Aula Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU
Radlinského 9, 821 37 Bratislava
(vchod do budovy aj z Kollárovho námestia., zastávka trolejbusu č. 212,
č. 207, č. 208, č. 206)
Hlavný organizátor: Potravinárska sekcia SSPLPVV , FCHPT STU - Ing. Ladislav Staruch, PhD.
Bratislava
OBČIANSKE ZDRUŽENIE CELIATIKOV - Ing. Mikuláš Hajtáš
PhDr. Katarína Hajtášová, Bratislava
Odborný garant: Doc. MUDr. Igo Kajaba, CSc., gastroenterológ, CarnoMed, Bratislava
MUDr. Igor Páv- gastroenterológ , FNsP Bratislava
Kontakt :
Občianske združenie celiatikov Bratislava
PhDr. Katarína Hajtášová, tel : 02/556 42 718, 0905 881639, e-mail: khajtasova@mail.t-com.