Celiakia a potraviny

Miesto:Aula Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU, Radlinského 9, Bratislava

Začiatok:29.11.2014 10:00

Koniec:29.11.2014 14:30

P r o g r a m

VIII.  ročníka  medzinárodného  odborného  seminára  Celiakia  a potraviny  

 

9,00 –  10,00 hod.                Registrácia účastníkov

10,00 – 10,10 hod.                 Otvorenie a privítanie hostí

                                               / Ing. L. Staruch, PhD. - FCHPT STU Bratislava, 

                                                 Ing. M. Hajtáš , PhDr. K. Hajtášová - OZC Bratislava /

10,10 – 10,30 hod.                 Obalové materiály a ich vplyv na zdravie  spotrebiteľov -                                             celiatikov

                                               / Ing M. Syčová  ÚVZ SR , NRL Poprad /

10,30 – 11,00 hod.                 Celiakia - dietetické a klinické aspekty

                                               /Doc.  MUDr. I. Kajaba, CSc., Ing. L. Staruch, PhD.,

                                               Ing. M. Mati, FCHPT STU Bratislava  /

11,00 – 11,25  hod.                Novinky Novalim - zvýšenie nutričnej hodnoty                                                               bezgluténových výrobkov 

                                               /Ing. J. Poprac, CSc., Bratislava  /

 

11,25– 11,40 hod.                  p r e s t á v k a

11,40 – 12,05 hod.                 Bezgluténová (bezlepková)  diéta:  fakty, otázky a mýty...

                                               /Ing. J. Kabátová, Piešťany,  Dr.Schär, Taliansko /

12,05 – 12,30 hod.                 Jizerské pekárny - 20 let inovace ve světě bezlepky      

                                               /Bc. P. Dušák, ČR /

12,30 – 14,00 hod.                 Blok informácií výrobcov a distribútorov bezlepkových

                                               potravín - prezentácie zástupcov spoločností, panelová                                                  diskusia za účasti odborníkov z oblasti výživy                                                                 a potravinárstva

14,00   hod.                            Záver

 

Počas podujatia si účastníci budú môcť zakúpiť sortiment prítomných prezentujúcich

výrobcov a distribútorov bezgluténových potravín.

 

Vstup voľný.

 

Termín konania:              29. novembra  2014,  (sobota)       od  10,00 hod.  -  14,30 hod.

Miesto konania:                 Aula  Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU

                                               Radlinského 9,  821 37 Bratislava

                                               (vchod do budovy aj z Kollárovho námestia., zastávka trolejbusu č. 212,

                č. 207,  č. 208, č. 206)

 

Hlavný organizátor:          Potravinárska sekcia SSPLPVV ,  FCHPT  STU - Ing. Ladislav Staruch, PhD.

                                               Bratislava

                                               OBČIANSKE ZDRUŽENIE CELIATIKOV        - Ing. Mikuláš Hajtáš

                                               PhDr. Katarína Hajtášová,  Bratislava

 

Odborný garant:                 Doc. MUDr. Igo Kajaba, CSc., gastroenterológ, CarnoMed, Bratislava

                                               MUDr. Igor Páv- gastroenterológ , FNsP Bratislava

 

Kontakt :

Občianske združenie celiatikov Bratislava

PhDr. Katarína Hajtášová, tel : 02/556 42 718,  0905 881639, e-mail: khajtasova@mail.t-com.

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 1
Pridal: Občianske združenie celiatikov

Diskusia k udalosti (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.